PrzepisDania główneZapiekane naleśniki

Zapiekane naleśniki

Zapiekane naleśniki
Pyszności
12.09.2021 16:00, aktualizacja: 14.09.2021 09:37

Zapiekane naleśniki z szynką i serem beszamelowym skradły nasze serca od pierwszego kęsa. Kiedy je serwujemy, znikają z talerzy w mgnieniu oka!

Ciasto naleśnikowe do tego przepisu przygotowaliśmy w blenderze próżniowym marki Philips.

Składniki:

Dodatki

  1. 6 szt. szynka plastry
  2. 400 ml sos beszamelowy
  3. 120 g ser mozzarella tarty
  4. 1/3 szkl. natka pietruszki posiekana

Naleśniki 10 szt.

  1. 2 szkl. mąka pszenna
  2. 4 szt. jajka
  3. 2 szkl. mleko
  4. 1,5 szkl. woda

Sposób przygotowania:

1. Cały proces rozpocznij od przygotowania ciasta na naleśniki. W tym celu połącz w blenderze: wodę, mleko, jajka i mąkę.

Obraz

2. Z powstałego ciasta usmaż naleśniki.

Smażenie naleśników - Pyszności
Smażenie naleśników - Pyszności

3. Na 6 naleśnikach ułóż po plastrze szynki, 2-3 łyżkach sosu beszamelowego, posiekanej pietruszce i szczypcie mozzarelli.

Obraz

4. Na koniec zwiń naleśniki w rulon.

Obraz

5. W formie do pieczenia ułóż 4 naleśniki. Następnie ułóż w środku naleśniki z farszem.

Obraz

6. Tak przygotowane naleśniki wstaw do piekarnika na 30 minut (temp. 170 stopni Celsjusza).

Obraz

7. Smacznego.

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także