Zapiekane naleśniki

Zapiekane naleśniki z szynką i serem beszamelowym skradły nasze serca od pierwszego kęsa. Kiedy je serwujemy, znikają z talerzy w mgnieniu oka!



Ciasto naleśnikowe do tego przepisu przygotowaliśmy w blenderze próżniowym marki Philips.
Zobacz także: Kieszonki z naleśnika z serem i szynką
Składniki:
PorcjeNaleśniki 10 szt.
- 2 szkl. mąka pszenna
- 4 szt. jajka
- 2 szkl. mleko
- 1,5 szkl. woda
Dodatki
- 6 szt. szynka plastry
- 400 ml sos beszamelowy
- 120 g ser mozzarella tarty
- 1/3 szkl. natka pietruszki posiekana


Sposób przygotowania:
- Cały proces rozpocznij od przygotowania ciasta na naleśniki. W tym celu połącz w blenderze: wodę, mleko, jajka i mąkę.
- Z powstałego ciasta usmaż naleśniki.
- Na 6 naleśnikach ułóż po plastrze szynki, 2-3 łyżkach sosu beszamelowego, posiekanej pietruszce i szczypcie mozzarelli.
- Na koniec zwiń naleśniki w rulon.
- W formie do pieczenia ułóż 4 naleśniki. Następnie ułóż w środku naleśniki z farszem.
- Tak przygotowane naleśniki wstaw do piekarnika na 30 minut (temp. 170 stopni Celsjusza).
- Smacznego.
Komentarze