Zapiekane naleśniki

zapiekane naleśniki

Zapiekane naleśniki z szynką i serem beszamelowym skradły nasze serca od pierwszego kęsa. Kiedy je serwujemy, znikają z talerzy w mgnieniu oka!

Ciasto naleśnikowe do tego przepisu przygotowaliśmy w blenderze próżniowym marki Philips.

Zobacz także: Kieszonki z naleśnika z serem i szynką

Zapiekane naleśniki4
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Zapiekane naleśniki
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje
Naleśniki 10 szt.
Dodatki

Sposób przygotowania:

  1. Cały proces rozpocznij od przygotowania ciasta na naleśniki. W tym celu połącz w blenderze: wodę, mleko, jajka i mąkę.
    Cały proces rozpocznij od przygotowania ciasta na naleśniki. W tym celu połącz w blenderze: wodę, mleko, jajka i mąkę.
  2. Z powstałego ciasta usmaż naleśniki.
    Z powstałego ciasta usmaż naleśniki.
  3. Na 6 naleśnikach ułóż po plastrze szynki, 2-3 łyżkach sosu beszamelowego, posiekanej pietruszce i szczypcie mozzarelli.
    Na 6 naleśnikach ułóż po plastrze szynki, 2-3 łyżkach sosu beszamelowego, posiekanej pietruszce i szczypcie mozzarelli.
  4. Na koniec zwiń naleśniki w rulon.
    Na koniec zwiń naleśniki w rulon.
  5. W formie do pieczenia ułóż 4 naleśniki. Następnie ułóż w środku naleśniki z farszem.
    W formie do pieczenia ułóż 4 naleśniki. Następnie ułóż w środku naleśniki z farszem.
  6. Tak przygotowane naleśniki wstaw do piekarnika na 30 minut (temp. 170 stopni Celsjusza).
    Tak przygotowane naleśniki wstaw do piekarnika na 30 minut (temp. 170 stopni Celsjusza).
  7. Smacznego.
    Smacznego.

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×