Zapiekane ruloniki z mięsem

Zapiekane ruloniki z mięsem to nasze najnowsze odkrycie. Znajdziecie w nim wszystko to, co najlepsze. Omlety, mięsny farsz i pomidorowy sos. Po prostu WOW!
Mięsny farsz przygotowaliśmy w robocie kuchennym marki Philips.
Zobacz także: Zapiekanka ziemniaczana z szynką, serem i papryką
Składniki:
PorcjeFarsz
- 400 g mielone mięso z indyka
- 1 szt. cebula
- 1 pęczek natka pietruszki
- 1 szt. jajko
- 1 łyżeczka sól
- 1/2 łyżeczki pieprz
- 1 łyżeczka słodka papryka
- 1 łyżeczka czosnek granulowany
Sos
- 400 ml passata pomidorowa
- 200 g ser mozzarella tarta
- 150 g śmietana 18%
- 1 łyżeczka sól
- 1 łyżeczka oregano
Sposób przygotowania:
- Cały proces rozpocznij od przygotowania omletów. W tym celu połącz jajka, sól oraz pieprz. Dokładnie wymieszaj, po czym usmaż omlety.
- Teraz czas na pyszny farsz. W robocie kuchennym połącz cebulę i natkę pietruszki.
- Jako kolejne składniki dodaj: mielone mięso z indyka, jajko, słodką paprykę, suszony czosnek, sól oraz pieprz.
- Powstały farsz rozprowadź na omlecie, po czym zwiń w rulon.
- Czas na pomidorową mieszankę. W tym celu zmiksuj: mozzarellę, śmietanę, oregano, sól oraz passatę pomidorową.
- Zalej ruloniki pomidorową mieszanką, po czym wstaw do piekarnika na 40 minut (temp. 160 stopni Celsjusza).
- Smacznego!
Komentarze