PrzepisKolacjaZapiekane ruloniki z mięsem

Zapiekane ruloniki z mięsem

Zapiekane ruloniki z mięsem
Pyszności
19.04.2021 09:00, aktualizacja: 23.04.2021 11:07

Zapiekane ruloniki z mięsem to nasze najnowsze odkrycie. Znajdziecie w nim wszystko to, co najlepsze. Omlety, mięsny farsz i pomidorowy sos. Po prostu WOW!

Mięsny farsz przygotowaliśmy w robocie kuchennym marki Philips.

Składniki:

Omlety

  1. 8 szt. jajka
  2. 1 łyżeczka sól
  3. 1/2 łyżeczki pieprz

Farsz

  1. 1 łyżeczka czosnek granulowany
  2. 400 g mielone mięso z indyka
  3. 1 szt. cebula
  4. 1 pęczek natka pietruszki
  5. 1 szt. jajko
  6. 1 łyżeczka sól
  7. 1/2 łyżeczki pieprz
  8. 1 łyżeczka słodka papryka

Sos

  1. 400 ml passata pomidorowa
  2. 200 g ser mozzarella tarta
  3. 150 g śmietana 18%
  4. 1 łyżeczka sól
  5. 1 łyżeczka oregano

Sposób przygotowania:

1. Cały proces rozpocznij od przygotowania omletów. W tym celu połącz jajka, sól oraz pieprz. Dokładnie wymieszaj, po czym usmaż omlety.

Obraz

2. Teraz czas na pyszny farsz. W robocie kuchennym połącz cebulę i natkę pietruszki.

Obraz

3. Jako kolejne składniki dodaj: mielone mięso z indyka, jajko, słodką paprykę, suszony czosnek, sól oraz pieprz.

Obraz

4. Powstały farsz rozprowadź na omlecie, po czym zwiń w rulon.

Obraz

5. Czas na pomidorową mieszankę. W tym celu zmiksuj: mozzarellę, śmietanę, oregano, sól oraz passatę pomidorową.

Obraz

6. Zalej ruloniki pomidorową mieszanką, po czym wstaw do piekarnika na 40 minut (temp. 160 stopni Celsjusza).

Obraz

7. Smacznego!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także