Zapiekane ziemniaczki w przyprawach

Składniki
Sposób przygotowania
  1. W miseczce wymieszaj ze sobą roztopione masło i oliwę z oliwek.
  2. Za pomocą pędzelka nasmaruj naczynie żaroodporne przygotowaną mieszanką z masła i oliwy. Następnie ułóż w niej plastry ziemniaków. Posyp je posiekaną cebulą i dopraw solą oraz pieprzem. Nasmaruj ziemniaki mieszanką masła i oliwy. Włóż naczynie do piekarnika rozgrzanego do 190 stopni C i piecz przez 75 minut.
  3. Posyp ziemniaki z wierzchu podsmażonym boczkiem. Na koniec ułóż gałązki tymianku. Przykryj naczynie folią aluminiową i włóż je do piekarnika rozgrzanego do 190 stopni C. Piecz przez 35 minut.
  4. Po 35 minutach wyjmij ziemniaki z piekarnika i rozłóż je na talerze.
  5. Smacznego!