Zapiekane ziemniaki z dodatkami

Oto przepis na pyszne zapiekane ziemniaki, które przygotujesz bez większych problemów. Co więcej, połączysz je z ulubionymi składnikami, które z pewnością zawsze można znaleźć w Twojej lodówce 🙂

Zapiekane ziemniaki z dodatkami7
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Zapiekane ziemniaki z dodatkami
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. Obierz ziemniaki i natnij go jak na zdjęciu poniżej.
    Obierz ziemniaki i natnij go jak na zdjęciu poniżej.
  2. Posmaruj ziemniaki olejem i piecz je przez 60 minut w rozgrzanym do 180 stopni Celsjusza piekarniku.
    Posmaruj ziemniaki olejem i piecz je przez 60 minut w rozgrzanym do 180 stopni Celsjusza piekarniku.
  3. Po tym czasie nafaszeruj każdego ziemniaka przy pomocy szynki i sera.
    Po tym czasie nafaszeruj każdego ziemniaka przy pomocy szynki i sera.
  4. Polej całość sosem beszamelowym.
    Polej całość sosem beszamelowym.
  5. Po wierzchu posyp mozzarellą i wstaw ponownie do piekarnika na 25 minut (180 stopni Celsjusza).
    Po wierzchu posyp mozzarellą i wstaw ponownie do piekarnika na 25 minut (180 stopni Celsjusza).
  6. Gotowe ziemniaki posyp szczypiorkiem.
    Gotowe ziemniaki posyp szczypiorkiem.

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×