in ,

Śmietankowa zapiekanka z batatem i cukinią

Pyszna zapiekanka z batatem i cukinią w śmietankowym wydaniu totalnie zawróci Wam w głowie. Po prostu palce lizać!

Zobacz także: Tort naleśnikowy z truskawkami idealny dla juniora

Śmietankowa zapiekanka z batatem i cukinią
Śmietankowa zapiekanka z batatem i cukinią
9
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!

Składniki:

Porcje:
Wydruk przepisu

Sposób przygotowania:

  1. W formie do pieczenia ułóż warstwę z pokrojonych na plastry batatów. Następnie stwórz warstwę z kukurydzy i cukinii.
    W formie do pieczenia ułóż warstwę z pokrojonych na plastry batatów. Następnie stwórz warstwę z kukurydzy i cukinii.
  2. Powtórz każdą warstwę.
    Powtórz każdą warstwę.
  3. Połącz ze sobą jajka i śmietankę.
    Połącz ze sobą jajka i śmietankę.
  4. Umieść mieszankę na warzywach. Dodaj mozzarellę i tymianek, po czym wstaw do piekarnika na 40 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
    Umieść mieszankę na warzywach. Dodaj mozzarellę i tymianek, po czym wstaw do piekarnika na 40 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
  5. Smacznego!
    Smacznego!