zapiekanka canneloni z naleśników
Kategorie DaniaKolacjePrzepisy

Zapiekanka canneloni z naleśników

Zapiekanka canneloni z naleśników to sprawdzony przepis zarówno na smaczny obiad, jak i genialną kolację. Po prostu palce lizać!

Zobacz także: Pieczony kalafior pod serowym beszamelem

Zapiekanka canneloni z naleśników4
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Zapiekanka canneloni z naleśników
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje
Sos
Dodatki

Sposób przygotowania:

  1. Na rozgrzanej patelni usmaż 4 naleśniki. Odstaw na bok.
    Na rozgrzanej patelni usmaż 4 naleśniki. Odstaw na bok.
  2. Na tej samej patelni podsmaż seler naciowy, cebulę oraz mini marchewkę.
    Na tej samej patelni podsmaż seler naciowy, cebulę oraz mini marchewkę.
  3. Po chwili dodaj mięso mielone i pomidory krojone z puszki.
    Po chwili dodaj mięso mielone i pomidory krojone z puszki.
  4. Na koniec dopraw mieszankę przy pomocy soli, pieprzu, ostrej papryki i suszonego czosnku. Dokładnie wymieszaj.
    Na koniec dopraw mieszankę przy pomocy soli, pieprzu, ostrej papryki i suszonego czosnku. Dokładnie wymieszaj.
  5. Umieść farsz na naleśniku i zwiń go w rulon. Część mieszanki rozprowadź na spodzie naczynia. Następnie ułóż naleśniki.
    Umieść farsz na naleśniku i zwiń go w rulon. Część mieszanki rozprowadź na spodzie naczynia. Następnie ułóż naleśniki.
  6. Na wierzchu dodaj kolejną warstwę farszu, kawałki mozzarelli i parmezan. Wstaw zapiekankę do piekarnika na 10 minut (temp. 200 stopni Celsjusza, opcja: grill).
    Na wierzchu dodaj kolejną warstwę farszu, kawałki mozzarelli i parmezan. Wstaw zapiekankę do piekarnika na 10 minut (temp. 200 stopni Celsjusza, opcja: grill).
  7. Smacznego!
    Smacznego!
Zapiekanka canneloni z naleśników

Tym razem pokombinowaliśmy trochę z naleśnikami i wyszła nam genialna zapiekanka 😉👍PRZEPIS ➡️ http://www.pysznosci.pl/255293

Opublikowany przez Pyszności Poniedziałek, 9 marca 2020
255293