PrzepisKolacjaZapiekanka francuska pod ziemniaczanym purée
Zapiekanka francuska pod ziemniaczanym purée
Pyszności
19.01.2018 17:00, aktualizacja: 10.10.2018 09:12Dziś przygotowaliśmy dla Was pyszną zapiekankę francuską pod ziemniaczanym purée. To nieskomplikowane danie nie tylko świetnie wygląda, ale i genialnie smakuje :)
Składniki:
- 500 g ziemniaki ugotowane
- 50 g masło
- 2 ząbki czosnek
- 80 g starta mozzarella
- 400-450 ml mleko
- 2 szczypty pieprz
- 1-2 łyżeczki gałka muszkatołowa
- 1 szt. cebula posiekana w kostkę
- 400-500 g mięso mielone
- 800 g pomidory pokrojone w kostkę
- 1 szczypta sól
- 2 łyżki zioła prowansalskie
Sposób przygotowania: