Zapiekanka jajeczna z warzywami

Zapiekanka jajeczna z kolorowymi warzywami bardzo często gości na naszych stołach. Mamy nadzieję, że ten przepis spodoba się również Tobie. Jeśli tak będzie, koniecznie nam o tym napisz ❤️

Zobacz także: Omlet w papryce dla juniora

Zapiekanka jajeczna z warzywami6
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Zapiekanka jajeczna z warzywami
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje
Masa jajeczna
Dodatki

Sposób przygotowania:

  1. W misce połącz ze sobą jajka, śmietankę i ser parmezan.
    W misce połącz ze sobą jajka, śmietankę i ser parmezan.
  2. Nie zapomnij również o pieprzu, soli i szczypiorku. Dokładnie wymieszaj.
    Nie zapomnij również o pieprzu, soli i szczypiorku. Dokładnie wymieszaj.
  3. Na rozgrzanej patelni umieść pieczarki. Po chwili dodaj cebulę, żółtą paprykę,
    Na rozgrzanej patelni umieść pieczarki. Po chwili dodaj cebulę, żółtą paprykę,
  4. ...brokuły i zielone szparagi. Całość dopraw do smaku przy pomocy soli i pieprzu.
    ...brokuły i zielone szparagi. Całość dopraw do smaku przy pomocy soli i pieprzu.
  5. Przełóż mieszankę do formy i dodaj jajeczną mieszankę.
    Przełóż mieszankę do formy i dodaj jajeczną mieszankę.
  6. Na wierzchu ułóż pomidorki koktajlowe i wstaw do piekarnika na 20 minut (temp. 160 stopni Celsjusza). Następnie dodaj na wierzch migdały i ponownie umieść w piekarniku. Tym razem na 10 minut.
    Na wierzchu ułóż pomidorki koktajlowe i wstaw do piekarnika na 20 minut (temp. 160 stopni Celsjusza). Następnie dodaj na wierzch migdały i ponownie umieść w piekarniku. Tym razem na 10 minut.
  7. Smacznego!
    Smacznego!

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×