Zapiekanka jajeczna z warzywami

Zapiekanka jajeczna z kolorowymi warzywami bardzo często gości na naszych stołach. Mamy nadzieję, że ten przepis spodoba się również Tobie. Jeśli tak będzie, koniecznie nam o tym napisz ❤️



Zobacz także: Omlet w papryce dla juniora
Składniki:
PorcjeMasa jajeczna
- 4-5 szt. jajka
- 1/2 szkl. śmietana 18%
- 1/2 szkl. ser parmezan starty
- 1/2 łyżeczki sól
- 1/2 łyżeczki pieprz
Dodatki
- 2 łyżki masło
- 2 łyżki oliwa z oliwek
- 200 g pieczarki
- 1 szt. cebula
- 1 szt. żółta papryka
- 200 g zielone szparagi
- 1/2 szt. brokuł
- 100 g pomidorki koktajlowe
- 1/2 szkl. migdały płatki


Sposób przygotowania:
- W misce połącz ze sobą jajka, śmietankę i ser parmezan.
- Nie zapomnij również o pieprzu, soli i szczypiorku. Dokładnie wymieszaj.
- Na rozgrzanej patelni umieść pieczarki. Po chwili dodaj cebulę, żółtą paprykę,
- ...brokuły i zielone szparagi. Całość dopraw do smaku przy pomocy soli i pieprzu.
- Przełóż mieszankę do formy i dodaj jajeczną mieszankę.
- Na wierzchu ułóż pomidorki koktajlowe i wstaw do piekarnika na 20 minut (temp. 160 stopni Celsjusza). Następnie dodaj na wierzch migdały i ponownie umieść w piekarniku. Tym razem na 10 minut.
- Smacznego!
Komentarze