Zapiekanka jajeczna z frytkami, papryką i serem. Tak nietypowe połączenie robi duże wrażenie!

Składniki
Sposób przygotowania
  1. Przesyp frytki na blaszkę do pieczenia. Włóż do piekarnika rozgrzanego do 210 stopni C i piecz przez 35 minut.
  2. Rozgrzej patelnię i wrzuć na nią masło. Kiedy się roztopi dodaj szynkę, cebulę, paprykę i czosnek. Przypraw solą i pieprzem.
  3. Wbij jajka do miski i dokładnie je rozmieszaj. Następnie przelej je na patelnię z szynką, papryką i cebulą. Pomieszaj.
  4. Na patelnię wrzuć także starty ser cheddar.
  5. Kiedy ser się roztopi, na wierzchu poukładaj upieczone frytki. Włóż do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni C i piecz przez 15 minut.
  6. Po 15 minutach wyjmij z piekarnika i przekrój zapiekankę na mniejsze kawałki. Wierzch posyp posiekaną natką pietruszki.
  7. I gotowe!