zapiekanka przeplatana mięsem i cukinią
Kategorie DaniaPhilipsPrzepisyRobot kuchenny

Zapiekanka przeplatana mięsem i cukinią

Zapiekanka przeplatana mięsem i cukinią to gotowa receptura na udany obiad za każdym razem. Wiemy o tym najlepiej z własnego doświadczenia!

Cukinię w tym przepisie przygotowaliśmy w robocie kuchennym marki Philips.

Zobacz także: Genialne ratatouille

Zapiekanka przeplatana mięsem i cukinią4
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Zapiekanka przeplatana mięsem i cukinią
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje
Podstawowe składniki
Sos

Sposób przygotowania:

  1. Cały proces rozpocznij od przygotowania mięsa. W tym celu połącz ze sobą: mięso mielone, cebulę, natkę pietruszki, słodką paprykę, sól oraz pieprz. Dokładnie wymieszaj.
    Cały proces rozpocznij od przygotowania mięsa. W tym celu połącz ze sobą: mięso mielone, cebulę, natkę pietruszki, słodką paprykę, sól oraz pieprz. Dokładnie wymieszaj.
  2. W robocie kuchennym podziel cukinię na mniejsze kawałki.
    W robocie kuchennym podziel cukinię na mniejsze kawałki.
  3. Następnie poprzeplataj plastry warzyw i mięsne kawałki.
    Następnie poprzeplataj plastry warzyw i mięsne kawałki.
  4. Ułóż całość w formie do pieczenia.
    Ułóż całość w formie do pieczenia.
  5. Czas na sos pomidorowy. Aby go przygotować wymieszaj: passatę pomidorową, śmietanę, sól oraz oregano.
    Czas na sos pomidorowy. Aby go przygotować wymieszaj: passatę pomidorową, śmietanę, sól oraz oregano.
  6. Polej zapiekankę sosem pomidorowym, po czym posyp całość mozzarellą. Teraz włóż ją do piekarnika na 40 minut (temp. 170 stopni Celsjusza).
    Polej zapiekankę sosem pomidorowym, po czym posyp całość mozzarellą. Teraz włóż ją do piekarnika na 40 minut (temp. 170 stopni Celsjusza).
  7. Smacznego!
    Smacznego!
306457