Zapiekanka śniadaniowa

Poniżej zobaczysz przepis na przyrządzenie zapiekanki z chlebem tostowym, boczkiem, papryką, szczypiorkiem i serem.

Zapiekanka śniadaniowa
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Zapiekanka śniadaniowa
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. W naczyniu żaroodpornym równomiernie rozłóż połowę pokrojonego chleba, a następnie posyp go połową ilości posiekanego boczku, papryki i szczypiorku. Posyp 2 szklankami startego żółtego sera. Na serze rozłóż pozostałą ilość chleba, a następnie pozostałą ilość boczku, papryki, szczypiorku i sera.
    W naczyniu żaroodpornym równomiernie rozłóż połowę pokrojonego chleba, a następnie posyp go połową ilości posiekanego boczku, papryki i szczypiorku. Posyp 2 szklankami startego żółtego sera. Na serze rozłóż pozostałą ilość chleba, a następnie pozostałą ilość boczku, papryki, szczypiorku i sera.
  2. W misce dokładnie rozmieszaj ze sobą jajka, mleko, sól i pieprz. Następnie polej powstałą mieszanką zapiekankę w naczyniu. Przykryj naczynie folią aluminiową i umieść je w piekarniku rozgrzanym do 175 stopni C. Piecz przez 50 minut.
    W misce dokładnie rozmieszaj ze sobą jajka, mleko, sól i pieprz. Następnie polej powstałą mieszanką zapiekankę w naczyniu. Przykryj naczynie folią aluminiową i umieść je w piekarniku rozgrzanym do 175 stopni C. Piecz przez 50 minut.
  3. Po 50 minutach wyjmij zapiekankę z piekarnika i pokrój ją na kawałki.
    Po 50 minutach wyjmij zapiekankę z piekarnika i pokrój ją na kawałki.
  4. Smacznego!

Komentarze

Komentarze do tego artykułu zostały wyłączone

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×