Zapiekanka z cukinią i pieczarkami

Zapiekanka to jedno z tych dań, które można przygotować na wiele sposobów. A oto jeden z przepisów, który szczególnie przypadł do gustu mojej rodzinie. Tej receptury nie możesz przegapić!

Zapiekanka z cukinią i pieczarkami8
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Zapiekanka z cukinią i pieczarkami
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. W misce połącz ze sobą śmietankę i jajka. Dopraw solą i pieprzem. W powstałej mieszance zanurz podzieloną na plastry bagietkę.
    W misce połącz ze sobą śmietankę i jajka. Dopraw solą i pieprzem. W powstałej mieszance zanurz podzieloną na plastry bagietkę.
  2. Pieczywo umieść w formie do pieczenia. Włóż je do rozgrzanego do 190 stopni Celsjusza piekarnika i piecz przez 15 minut.
    Pieczywo umieść w formie do pieczenia. Włóż je do rozgrzanego do 190 stopni Celsjusza piekarnika i piecz przez 15 minut.
  3. Na rozgrzaną patelnię wrzuć posiekaną cebulę. Następnie dodaj do niej pieczarki, oregano i cukinię.
    Na rozgrzaną patelnię wrzuć posiekaną cebulę. Następnie dodaj do niej pieczarki, oregano i cukinię.
  4. Powstały farsz przenieść do formy do pieczenia.
    Powstały farsz przenieść do formy do pieczenia.
  5. Do miski z wcześniej przygotowaną mieszanką dodaj musztardę, żółty ser, bazylię oraz bułkę tartą. Przelej mieszankę do formy z bagietką i farszem.
    Do miski z wcześniej przygotowaną mieszanką dodaj musztardę, żółty ser, bazylię oraz bułkę tartą. Przelej mieszankę do formy z bagietką i farszem.
  6. Ułóż na wierzchu pokrojony w plastry pomidor. Piecz zapiekankę w rozgrzanym do 190 stopni Celsjusza piekarniku przez 40 minut.
    Ułóż na wierzchu pokrojony w plastry pomidor. Piecz zapiekankę w rozgrzanym do 190 stopni Celsjusza piekarniku przez 40 minut.
  7. Smacznego!
    Smacznego!

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×