Wirtualna Polska

Zapiekanka z cukinii z klopsikami

zapiekanka z cukinii z klopsikami

Zapiekanka z cukinii z klopsikami to prosty i błyskawiczny przepis na pyszny obiad. Ślinka cieknie od samego patrzenia!

Wirtualna Polska
Wirtualna Polska
Wirtualna Polska

Makaron z cukinii został przygotowany w Zoodlerze marki Philips.

Zobacz także: Roladki schabowe z kiszoną kapustą

Zapiekanka z cukinii z klopsikami6
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Zapiekanka z cukinii z klopsikami
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. Zoodluj cukinię.
    Zoodluj cukinię.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  2. Następnie połącz w misce: mięso mielone, jajka, parmezan, bułkę tartą, sól, pieprz, czosnek, oregano i bazylię. Dokładnie wymieszaj.
    Następnie połącz w misce: mięso mielone, jajka, parmezan, bułkę tartą, sól, pieprz, czosnek, oregano i bazylię. Dokładnie wymieszaj.
  3. Przełóż zoodlowaną cukinię do formy do pieczenia. Z mięsnej mieszanki uformuj klopsiki i ułóż na warzywnych spiralkach.
    Przełóż zoodlowaną cukinię do formy do pieczenia. Z mięsnej mieszanki uformuj klopsiki i ułóż na warzywnych spiralkach.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  4. Całość zalej sosem pomidorowym i posyp parmezanem.
    Całość zalej sosem pomidorowym i posyp parmezanem.
  5. Tak przygotowaną formę wstaw do piekarnika na 30 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
    Tak przygotowaną formę wstaw do piekarnika na 30 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  6. Smacznego!
    Smacznego!

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×