Zapiekanka z cukinii z klopsikami

Zapiekanka z cukinii z klopsikami to prosty i błyskawiczny przepis na pyszny obiad. Ślinka cieknie od samego patrzenia!



Makaron z cukinii został przygotowany w Zoodlerze marki Philips.
Zobacz także: Roladki schabowe z kiszoną kapustą
Składniki:
Porcje- 2 szt. cukinia
- 500 g mięso mielone
- 500 ml sos pomidorowy
- 1 łyżeczka sól
- 1/3 szkl. parmezan
- 2 szt. jajka
- 1/3 szkl. bułka tarta
- 1 łyżeczka oregano
- 1 łyżeczka bazylia
- 1 łyżeczka pieprz
- 1 łyżeczka czosnek
Sposób przygotowania:
- Zoodluj cukinię.
- Następnie połącz w misce: mięso mielone, jajka, parmezan, bułkę tartą, sól, pieprz, czosnek, oregano i bazylię. Dokładnie wymieszaj.
- Przełóż zoodlowaną cukinię do formy do pieczenia. Z mięsnej mieszanki uformuj klopsiki i ułóż na warzywnych spiralkach.
- Całość zalej sosem pomidorowym i posyp parmezanem.
- Tak przygotowaną formę wstaw do piekarnika na 30 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
- Smacznego!
Komentarze