Zapiekanka z frytkami

Zapiekanka z frytkami w roli głównej i do tego pyszny sos? Dlaczego nie ? Po prostu palce lizać!

Zapiekanka z frytkami2
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Zapiekanka z frytkami
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje
Podstawowe składniki
Sos

Sposób przygotowania:

  1. Umieść frytki w formie do pieczenia. Dodaj do nich olej rzepakowy, paprykę słodką oraz sól. Dokładnie wymieszaj i wstaw do piekarnika (piecz zgodnie z instrukcją na opakowaniu).
    Umieść frytki w formie do pieczenia. Dodaj do nich olej rzepakowy, paprykę słodką oraz sól. Dokładnie wymieszaj i wstaw do piekarnika (piecz zgodnie z instrukcją na opakowaniu).
  2. Czas przygotować sos. W tym celu połącz na patelni masło i mąkę, po czym dodaj mleko.
    Czas przygotować sos. W tym celu połącz na patelni masło i mąkę, po czym dodaj mleko.
  3. Jako kolejne składniki dodaj: kukurydzę, koncentrat pomidorowy, sól, pieprz oraz mozzarellę.
    Jako kolejne składniki dodaj: kukurydzę, koncentrat pomidorowy, sól, pieprz oraz mozzarellę.
  4. W formie do pieczenia rozprowadź mozzarellę, po czym wypełnij naczynie upieczonymi frytkami. Na wierzchu rozprowadź sos i ponownie posyp serem. Jeszcze raz wstaw do piekarnika, tym razem na 15 minut.
    W formie do pieczenia rozprowadź mozzarellę, po czym wypełnij naczynie upieczonymi frytkami. Na wierzchu rozprowadź sos i ponownie posyp serem. Jeszcze raz wstaw do piekarnika, tym razem na 15 minut.
  5. Przed podaniem posyp pietruszką. Smacznego.
    Przed podaniem posyp pietruszką. Smacznego.

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×