Zapiekanka z kapusty z mięsem

Zapiekanka z kapusty w połączeniu z mięsem mielonym to nasz nowy pomysł na danie a’la gołąbki. Ślinka cieknie od samego patrzenia!

Warzywa do naszego przepisu przygotowaliśmy w robocie kuchennym marki Philips.

Zobacz także: Duszona szynka z jabłkami

Zapiekanka z kapusty z mięsem4
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Zapiekanka z kapusty z mięsem
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. Cały proces rozpocznij od poszatkowania młodej kapusty w robocie kuchennym. Następnie dodaj do warzywa sól i dokładnie wymieszaj.
    Cały proces rozpocznij od poszatkowania młodej kapusty w robocie kuchennym. Następnie dodaj do warzywa sól i dokładnie wymieszaj.
  2. Następnie przygotuj mięsny farsz. W tym celu połącz ze sobą: mięso mielone, marchewki, cebulę...
    Następnie przygotuj mięsny farsz. W tym celu połącz ze sobą: mięso mielone, marchewki, cebulę...
  3. ...śmietanę, jajko, czosnek, zioła prowansalskie, pieprz i sól.
    ...śmietanę, jajko, czosnek, zioła prowansalskie, pieprz i sól.
  4. Ułóż pierwszą warstwę kapusty w formie do pieczenia. Następnie umieść na wierzchu mięsną mieszankę.
    Ułóż pierwszą warstwę kapusty w formie do pieczenia. Następnie umieść na wierzchu mięsną mieszankę.
  5. Dodaj kolejną warstwę z kapustą. Na wierzchu dodaj plastry pomidora. Tak przygotowaną zapiekankę wstaw do piekarnika na 40 minut (temp. 170 stopni Celsjusza).
    Dodaj kolejną warstwę z kapustą. Na wierzchu dodaj plastry pomidora. Tak przygotowaną zapiekankę wstaw do piekarnika na 40 minut (temp. 170 stopni Celsjusza).
  6. Smacznego!
    Smacznego!

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×