Zapiekanka z kurczakiem i komosą

Uwielbiasz kurczaka, ale czasami chciałabyś trochę zaszaleć i podać go w zupełnie inny sposób? Jeśli tak, trafiłaś w odpowiednie miejsce ? Tu znajdziesz wszystko czego potrzebujesz ?
Składniki:
Porcje- 1 szt. pierś z kurczaka ugotowana
- 200 g komosa ryżowa
- 800 g pomidory krojone z puszki
- 2 łyżki koncentrat pomidorowy
- 1 łyżka ocet balsamiczny
- 1/2 szkl. śmietanka 30%
- 1 łyżka suszone pomidory
- 1 ząbek czosnek
- 1 łyżka zioła prowansalskie
- 3/4 szkl. mozzarella
- kilka szt. pomidorki koktajlowe
Sposób przygotowania:
- Na patelni połącz ze sobą pomidory krojone oraz koncentrat pomidorowy.
- Jako kolejne składniki dodaj: ocet balsamiczny, suszone pomidory, zioła prowansalskie oraz czosnek. Dokładnie wymieszaj.
- Po chwili dodaj: ugotowanego kurczaka, komosę ryżową oraz śmietankę.
- Przenieść mieszankę do formy do pieczenia i wstaw do piekarnika na 20 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
- Dodaj żółty ser i pomidorki koktajlowe. Następnie ponownie wstaw do piekarnika na 10 minut.
- Smacznego!
Komentarze