Zapiekanka z makaronem rigatoni

Porcje
4
Porcje
4
Składniki
Sos beszamelowy
Mięso
Dodatki
Sposób przygotowania
  1. Cały proces rozpocznij od przygotowania sosu beszamelowego. W tym celu na palniku połącz masło, mąkę, mleko i sól. Po otrzymaniu gładkiego sosu, zdejmij patelnię z palnika.
  2. Na tej samej patelni podsmaż cebulę. Następnie dodaj mięso mielone, koncentrat pomidorowy, sól, pieprz i kmin rzymski. Dokładnie wymieszaj.
  3. Do ostudzonego sosu dodaj trzy jajka.
  4. W formie do pieczenia stwórz warstwy z ugotowanego makaronu, mozzarelli, mięsnej mieszanki, kolejnej porcji makaronu, sosu beszamelowego i mozzarelli.
  5. Wstaw do piekarnika na 30 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
  6. Smacznego!