Kategorie Dania

Pyszna zapiekanka z parówkami w cieście, papryką, mięsem mielonym, sosem pomidorowym i serem

Jeżeli szukasz przepisu na ciekawe i efektowne danie, to znajdujesz się w idealnym miejscu. W tym artykule pokażę ci, jak wykonać pyszną zapiekankę z parówkami w cieście, papryką, mięsem mielonym, sosem pomidorowym i serem.

Koniecznie wypróbuj tej potrawy, a na pewno nie pożałujesz.

Przepis znajdziesz poniżej.

Pyszna zapiekanka z parówkami w cieście, papryką, mięsem mielonym, sosem pomidorowym i serem
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszna zapiekanka z parówkami w cieście, papryką, mięsem mielonym, sosem pomidorowym i serem
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. Na patelni rozgrzej olej i wrzuć na nią cebulę i paprykę. Kiedy cebula się zeszkli, dodaj czosnek, paprykę w proszku, wędzoną paprykę w proszku i kminek. Wymieszaj, a następnie dodaj mieloną wołowinę i za pomocą drewnianej łyżki rozdrobnij ją na małe kawałeczki. Kiedy mięso będzie dosmażone, dodaj sos pomidorowy, oregano, kostkę bulionową i 250 ml wody. Dokładnie wszystko wymieszaj. Kiedy sos się zagotuje, przykryj patelnię pokrywką i gotuj go przez 30 minut.
    Na patelni rozgrzej olej i wrzuć na nią cebulę i paprykę. Kiedy cebula się zeszkli, dodaj czosnek, paprykę w proszku, wędzoną paprykę w proszku i kminek. Wymieszaj, a następnie dodaj mieloną wołowinę i za pomocą drewnianej łyżki rozdrobnij ją na małe kawałeczki. Kiedy mięso będzie dosmażone, dodaj sos pomidorowy, oregano, kostkę bulionową i 250 ml wody. Dokładnie wszystko wymieszaj. Kiedy sos się zagotuje, przykryj patelnię pokrywką i gotuj go przez 30 minut.
  2. Rozwiń spód do pizzy i pokrój go na 8 prostokątów. W każdy prostokąt zawiń jedną parówkę.
    Rozwiń spód do pizzy i pokrój go na 8 prostokątów. W każdy prostokąt zawiń jedną parówkę.
  3. Każdą zawiniętą parówkę przekrój na 3 części.
    Każdą zawiniętą parówkę przekrój na 3 części.
  4. Poukładaj kawałki parówek w cieście wokół krawędzi okrągłego naczynia żaroodpornego. Na środku równomiernie rozłóż przygotowany wcześniej sos.
    Poukładaj kawałki parówek w cieście wokół krawędzi okrągłego naczynia żaroodpornego. Na środku równomiernie rozłóż przygotowany wcześniej sos.
  5. Wierzch sosu posyp startym żółtym serem oraz kostkami fety. Włóż naczynie do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni C i piecz przez 35 minut.
    Wierzch sosu posyp startym żółtym serem oraz kostkami fety. Włóż naczynie do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni C i piecz przez 35 minut.
  6. Po 35 minutach wyjmij gotowe danie z piekarnika.
Pyszna zapiekanka z parówkami w cieście, papryką, mięsem mielonym, sosem pomidorowym i serem
142236