Zapiekanka z pieczarkami na 4 sposoby

Zapiekanka z pieczarkami to kultowa pozycja, którą kosztował każdy z nas. I już za chwilę poznasz aż 4 pomysły jak ją podać.

Zobacz także: Genialne zrazy z kapustą włoską z patelni

Zapiekanka z pieczarkami na 4 sposoby4
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Zapiekanka z pieczarkami na 4 sposoby
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje
Farsz-4 porcje
1 smak na 4 porcje
2 smak na 4 porcje
3 smak na 4 porcje
4 smak na 4 porcje

Sposób przygotowania:

  1. Na patelni przygotuj farsz z pieczarek. W tym celu podsmaż cebulkę, po czym dodaj pieczarki, sól, pieprz oraz sok z cytryny.
    Na patelni przygotuj farsz z pieczarek. W tym celu podsmaż cebulkę, po czym dodaj pieczarki, sól, pieprz oraz sok z cytryny.
  2. Podziel bagietki na pół. Następnie rozsmaruj masło i farsz z pieczarek. Nie zapomnij również o mozzarelli.
    Podziel bagietki na pół. Następnie rozsmaruj masło i farsz z pieczarek. Nie zapomnij również o mozzarelli.
  3. Na pierwszej bagietce ułóż dodatkowo szynkę, na drugiej kiełbasę śląską, na trzeciej mini salami, a na czwartej szynkę parmeńską. Wstaw do piekarnika na 15 minut (temp. 160 stopni Celsjusza).
    Na pierwszej bagietce ułóż dodatkowo szynkę, na drugiej kiełbasę śląską, na trzeciej mini salami, a na czwartej szynkę parmeńską. Wstaw do piekarnika na 15 minut (temp. 160 stopni Celsjusza).
  4. Gotowe zapiekanki udekoruj pozostałymi składnikami.
    Gotowe zapiekanki udekoruj pozostałymi składnikami.
  5. Smacznego!
    Smacznego!

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×