PrzepisZapiekanka z tostów francuskich na słono

Zapiekanka z tostów francuskich na słono

Zapiekanka z tostów francuskich na słono
Pyszności
29.06.2020 12:00, aktualizacja: 30.06.2020 08:23

Zapiekanka z tostów francuskich na słono to idealna kombinacja na śniadanie dla całej rodziny, dlatego tego przepisu nie możesz przegapić. Po prostu place lizać!

Składniki:

  1. 12 szt. chleb tostowy pełnoziarnisty
  2. 12 plastrów żółty ser
  3. 1/3 szkl. mozzarella
  4. 12 plastrów szynka
  5. 1/2 szt. papryka zielona
  6. 1/2 szt. papryka czerwona
  7. 1 szczypta sól
  8. 1 szczypta pieprz
  9. 2 łyżki masło
  10. 1,5 szkl. mleko
  11. 6 szt. jajka

Sposób przygotowania:

1. W dużej misce połącz jajka, mleko, sól i pieprz. Dokładnie wymieszaj.

Obraz

2. Zanurz chleb tostowy w mieszance i podsmaż na patelni z rozpuszczonym masłem.

Obraz

3. W formie do pieczenia umieść 6 podsmażonych kanapek. Następnie dodaj ser, szynkę, papryki (pokrojone w kostkę), ponownie szynkę i ser.

Obraz

4. Na wierzchu umieść podsmażone kanapki. Polej całość jajeczną mieszanką, posyp mozzarellą i wstaw do piekarnika na 25 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).

Obraz

5. Smacznego!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także