Zapiekanka ziemniaczana ze śmietaną, serem, salami, korniszonami i szczypiorkiem

Poniżej zobaczysz przepis na przyrządzenie zapiekanki ziemniaczanej z śmietaną, serem, salami, korniszonami i szczypiorkiem.

Zapiekanka ziemniaczana ze śmietaną, serem, salami, korniszonami i szczypiorkiem
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Zapiekanka ziemniaczana ze śmietaną, serem, salami, korniszonami i szczypiorkiem
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. Poduszone ziemniaki przełóż do okrągłego naczynia i dociśnij je. Dopraw solą, pieprzem i dodaj masło. Włóż do piekarnika rozgrzanego do 190 stopni C i piecz przez 30 minut.
    Poduszone ziemniaki przełóż do okrągłego naczynia i dociśnij je. Dopraw solą, pieprzem i dodaj masło. Włóż do piekarnika rozgrzanego do 190 stopni C i piecz przez 30 minut.
  2. Upieczone ziemniaki nasmaruj śmietaną. Następnie ułóż paski sera żółtego oraz okrągły plaster sera tak, jak na zdjęciu poniżej.
    Upieczone ziemniaki nasmaruj śmietaną. Następnie ułóż paski sera żółtego oraz okrągły plaster sera tak, jak na zdjęciu poniżej.
  3. Ułóż plastry salami i posyp je startym żółtym serem. Włóż do piekarnika rozgrzanego do 220 stopni C i piecz przez 10 minut.
    Ułóż plastry salami i posyp je startym żółtym serem. Włóż do piekarnika rozgrzanego do 220 stopni C i piecz przez 10 minut.
  4. Po 10 minutach wyjmij zapiekankę z piekarnika. Ułóż na niej plastry korniszonów, a następnie posyp posiekanym szczypiorkiem.
    Po 10 minutach wyjmij zapiekankę z piekarnika. Ułóż na niej plastry korniszonów, a następnie posyp posiekanym szczypiorkiem.
  5. Gotową zapiekankę pokrój na kawałki.
    Gotową zapiekankę pokrój na kawałki.
  6. Smacznego!

Komentarze

Komentarze do tego artykułu zostały wyłączone

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×