Zapiekanka ziemniaczana ze śmietaną, serem, salami, korniszonami i szczypiorkiem

Składniki
Sposób przygotowania
  1. Poduszone ziemniaki przełóż do okrągłego naczynia i dociśnij je. Dopraw solą, pieprzem i dodaj masło. Włóż do piekarnika rozgrzanego do 190 stopni C i piecz przez 30 minut.
  2. Upieczone ziemniaki nasmaruj śmietaną. Następnie ułóż paski sera żółtego oraz okrągły plaster sera tak, jak na zdjęciu poniżej.
  3. Ułóż plastry salami i posyp je startym żółtym serem. Włóż do piekarnika rozgrzanego do 220 stopni C i piecz przez 10 minut.
  4. Po 10 minutach wyjmij zapiekankę z piekarnika. Ułóż na niej plastry korniszonów, a następnie posyp posiekanym szczypiorkiem.
  5. Gotową zapiekankę pokrój na kawałki.
  6. Smacznego!