Zapiekanka ziemniaczana w postaci tarty

Tym razem zapiekanka ziemniaczana stała się inspiracją do stworzenia oryginalnej tarty. Po prostu palce lizać ?

Zobacz także: Pulpety w sosie BBQ z ananasem prosto z patelni

Ziemniaczana zapiekanka w postaci tarty4
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Ziemniaczana zapiekanka w postaci tarty
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. Przygotuj ciasto kruche i umieść je w formie do pieczenia. Zrób małe otwory i wstaw do piekarnika na 15 minut (temp. 170 stopni Celsjusza).
    Przygotuj ciasto kruche i umieść je w formie do pieczenia. Zrób małe otwory i wstaw do piekarnika na 15 minut (temp. 170 stopni Celsjusza).
  2. W międzyczasie zwiń szynkę i ser w rulon. Podziel na mniejsze kawałki.
    W międzyczasie zwiń szynkę i ser w rulon. Podziel na mniejsze kawałki.
  3. Następnie podziel podgotowane ziemniaki na grube plastry.
    Następnie podziel podgotowane ziemniaki na grube plastry.
  4. Ułóż na przemian mieszankę sera i szynki oraz podgotowane ziemniaki.
    Ułóż na przemian mieszankę sera i szynki oraz podgotowane ziemniaki.
  5. W misce połącz ze sobą: śmietankę, jajka, rozmaryn, pieprz czarny oraz sól. Dokładnie wymieszaj.
    W misce połącz ze sobą: śmietankę, jajka, rozmaryn, pieprz czarny oraz sól. Dokładnie wymieszaj.
  6. Przelej powstałą mieszankę do formy do pieczenia i ponownie wstaw do piekarnika na 15 minut (temp. 170 stopni Celsjusza).
    Przelej powstałą mieszankę do formy do pieczenia i ponownie wstaw do piekarnika na 15 minut (temp. 170 stopni Celsjusza).
  7. Smacznego!
    Smacznego!

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×