Ziemniaczana zapiekanka w postaci tarty

Porcje
4
Porcje
4
Składniki
Sposób przygotowania
  1. Przygotuj ciasto kruche i umieść je w formie do pieczenia. Zrób małe otwory i wstaw do piekarnika na 15 minut (temp. 170 stopni Celsjusza).
  2. W międzyczasie zwiń szynkę i ser w rulon. Podziel na mniejsze kawałki.
  3. Następnie podziel podgotowane ziemniaki na grube plastry.
  4. Ułóż na przemian mieszankę sera i szynki oraz podgotowane ziemniaki.
  5. W misce połącz ze sobą: śmietankę, jajka, rozmaryn, pieprz czarny oraz sól. Dokładnie wymieszaj.
  6. Przelej powstałą mieszankę do formy do pieczenia i ponownie wstaw do piekarnika na 15 minut (temp. 170 stopni Celsjusza).
  7. Smacznego!