Zapiekanka ziemniaczana pod jajkami
Dania
Śniadanie
,
Zapiekanka
Porcje
6
szt.
Porcje
6
szt.
Składniki
2
szt.
ziemniaki
2
łyżki
mąka pszenna
1
łyżeczka
sól
1/3
łyżeczki
pieprz
500
ml
śmietanka 18%
4
szt.
jajka
150
g
boczek
usmażony
200
g
ser cheddar
Sposób przygotowania
Na początek zzoodluj ziemniaki. Następnie dopraw je solą i pieprzem. Nie zapomnij również o mące. Dokładnie wymieszaj.
Powstałą mieszankę przełóż na patelnię i połącz ze śmietanką. Podgrzewaj przez chwilę.
Następnie przenieść całość do formy do pieczenia. na wierzchu rozbij 4 jajka…
…boczek i cheddar. Teraz piecz przez 15 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
Gotową zapiekankę posyp posiekaną pietruszką. Smacznego!