Kategorie DaniaPhilipsPrzepisyZoodler

Zapiekanka ziemniaczana z boczkiem i serem

Zapiekanka ziemniaczana z boczkiem i serem to nasza sprawdzona receptura na udany obiad za każdym razem. Wystarczy jeden kęs, aby zakochać się w niej bez pamięci.

Nasze ziemniaki nabrały ciekawych kształtów dzięki Zoodlerowi marki Philips.

Zobacz także: Gofry z zoodlowanych batatów

Zapiekanka ziemniaczana z boczkiem i serem4-6
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Zapiekanka ziemniaczana z boczkiem i serem
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje
Warstwa ziemniaczana
Warstwa jajeczna
Ruloniki

Sposób przygotowania:

  1. Cały proces rozpocznij od zoodlowania ziemniaków. Następnie połącz je z oliwą z oliwek, solą i pieprzem.
    Cały proces rozpocznij od zoodlowania ziemniaków. Następnie połącz je z oliwą z oliwek, solą i pieprzem.
  2. Teraz przełóż je do formy do pieczenia i wstaw do piekarnika na 5 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
    Teraz przełóż je do formy do pieczenia i wstaw do piekarnika na 5 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
  3. W międzyczasie przygotuj kremową mieszankę z jajkami. W tym celu połącz: jajka, śmietankę, pieprz i sól. Dokładnie wymieszaj, po czym przelej do formy z podpieczonymi ziemniakami.
    W międzyczasie przygotuj kremową mieszankę z jajkami. W tym celu połącz: jajka, śmietankę, pieprz i sól. Dokładnie wymieszaj, po czym przelej do formy z podpieczonymi ziemniakami.
  4. I na koniec stwórz mini ruloniki z plastrów boczku i sera.
    I na koniec stwórz mini ruloniki z plastrów boczku i sera.
  5. Umieść je na wierzchu zapiekanki i posyp mozzarellą. Teraz ponownie umieść formę w piekarniku. Tym razem na 20 minut (temp. 180 stopni).
    Umieść je na wierzchu zapiekanki i posyp mozzarellą. Teraz ponownie umieść formę w piekarniku. Tym razem na 20 minut (temp. 180 stopni).
  6. I to wszystko!
    I to wszystko!
302898