Zapiekanka ziemniaczana z boczkiem i serem

Porcje
4-6
Porcje
4-6
Składniki
Warstwa ziemniaczana
Warstwa jajeczna
Ruloniki
Sposób przygotowania
  1. Cały proces rozpocznij od zoodlowania ziemniaków. Następnie połącz je z oliwą z oliwek, solą i pieprzem.
  2. Teraz przełóż je do formy do pieczenia i wstaw do piekarnika na 5 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
  3. W międzyczasie przygotuj kremową mieszankę z jajkami. W tym celu połącz: jajka, śmietankę, pieprz i sól. Dokładnie wymieszaj, po czym przelej do formy z podpieczonymi ziemniakami.
  4. I na koniec stwórz mini ruloniki z plastrów boczku i sera.
  5. Umieść je na wierzchu zapiekanki i posyp mozzarellą. Teraz ponownie umieść formę w piekarniku. Tym razem na 20 minut (temp. 180 stopni).
  6. I to wszystko!
Zapiekanka ziemniaczana z boczkiem i serem
Zapiekanka ziemniaczana z boczkiem i serem ❤️

Pomysł na szybki, smaczny i srawdzony obiad? Nasza ziemniaczana zapiekanka w kremowym wydaniu sprawdzi się w tej roli idealnie 😍SPRZĘT ➡️ Zoodler marki Philips ➡️ https://pysznosci.co/37VWv4EPRZEPIS ➡️ http://www.pysznosci.pl/302898

Opublikowany przez Pyszności Niedziela, 11 października 2020