Zapiekanka ziemniaczana z serem, szynką, boczkiem i pietruszką

Składniki
Sposób przygotowania
  1. Do miski włóż plastry ziemniaków, 2 łyżeczki soli i 1 łyżeczką pieprzu. Dobrze wymieszaj za pomocą rąk.
  2. Układaj kolejno warstwy w naczyniu żaroodpornym: plastry ziemniaków, plastry szynki, plastry sera żółtego, plastry ziemniaków, plastry szynki, plastry sera żółtego, posiekany boczek, posiekana natka pietruszki, plastry ziemniaków i starty ser żółty.
  3. W małej misce dobrze wymieszaj ze sobą śmietanę z jajkami. Następnie przygotowaną mieszanką polej wierzch zapiekanki. Włóż naczynie żaroodporne do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni C i piecz przez 40 minut.
  4. Po 40 minutach wyjmij naczynie z piekarnika i pokrój zapiekankę na kawałki.
  5. Smacznego!