Zapiekany bakłażan w formie łódki

Ta propozycja przypadnie do gustu wszystkim miłośnikom warzyw. Jeśli więc należysz do tej grupy, już za chwilę znajdziesz się w niebie. Tej pysznej przekąsce nie sposób się oprzeć. Po prostu nie ma takiej opcji.

Zapiekany bakłażan w formie łódki2
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Zapiekany bakłażan w formie łódki
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. Podziel bakłażan na pół i wydrąż wnętrze warzywa.
    Podziel bakłażan na pół i wydrąż wnętrze warzywa.
  2. Na patelni podsmaż ze sobą cebulę, warzywo, czosnek, przyprawy i sos marinarę.
    Na patelni podsmaż ze sobą cebulę, warzywo, czosnek, przyprawy i sos marinarę.
  3. Powstałą mieszankę przełóż do miski. Dodaj pomidorki, jajko oraz sery.
    Powstałą mieszankę przełóż do miski. Dodaj pomidorki, jajko oraz sery.
  4. W naczyniu żaroodpornym rozprowadź sos. Następnie ułóż warzywo w środku, dopraw je przy pomocy soli i pieprz. Bakłażan skropl oliwą z oliwek.
    W naczyniu żaroodpornym rozprowadź sos. Następnie ułóż warzywo w środku, dopraw je przy pomocy soli i pieprz. Bakłażan skropl oliwą z oliwek.
  5. Nafaszeruj warzywo i posyp je serami. Zapiekaj całość przez 40 minut w rozgrzanym do 175 stopni Celsjusza piekarniku.
    Nafaszeruj warzywo i posyp je serami. Zapiekaj całość przez 40 minut w rozgrzanym do 175 stopni Celsjusza piekarniku.
  6. Gotowe danie udekoruj przy pomocy bazylii.
    Gotowe danie udekoruj przy pomocy bazylii.

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×