Zapiekany bakłażan w sosie marinara

Porcje
1
Porcje
1
Składniki
Sposób przygotowania
  1. Cały proces rozpocznij od przygotowania sosu. W tym celu połącz w blenderze próżniowym: pomidory krojone, cebulę, czosnek, liście bazylii, sól morską oraz miód.
  2. Gotowy sos zredukuj na palniku.
  3. W międzyczasie ponacinaj bakłażana tak, aby powstały kieszonki. Następnie dopraw go przy pomocy soli i umieść w każdej przegródce plastry pomidora, mozzarrellę i liście bazylii.
  4. Rozprowadź sos w formie do pieczenia. Na środku połóż nafaszerowanego bakłażana i polej oliwą z oliwek. Teraz przykryj folią aluminiową i zapiekaj przez 30 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
  5. Po tym czasie usuń folię, posyp warzywo parmezanem i bułką tartą. Wstaw do piekarnika na kolejne 15 minut.
  6. Smacznego!
Zapiekany bakłażan w sosie marinara
Zapiekany bakłażan w sosie marinara

Najpierw nafaszerowaliśmy bakłażana mozzarellą i pomidorami 😉 A potem zapiekliśmy go w domowej roboty sosie marinara ❤️SPRZĘT ➡️ Blender próżniowy marki Philips ➡️ https://pysznosci.co/3ibdFBCPRZEPIS ➡️ http://www.pysznosci.pl/302814

Posted by Pyszności on Monday, August 10, 2020