Zapiekany chlebek z kieszonką na zupę pomidorową

Pyszny zapiekany chlebek z kieszonką na zupę pomidorową to świetna alternatywa dla tradycyjnej miski. Kiedy raz go spróbujesz, nie będziesz mógł zapomnieć o jego wyjątkowym smaku.

Zapiekany chlebek z kieszonką na zupę pomidorową6
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Zapiekany chlebek z kieszonką na zupę pomidorową
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje
Masło czosnkowe

Sposób przygotowania:

  1. Pokrojone pomidory umieść w naczyniu żaroodpornym. Dodaj cebulę, czosnek, przyprawy oraz oliwę z oliwek. Wszystko dokładnie wymieszaj i piecz przez 45 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza.
    Pokrojone pomidory umieść w naczyniu żaroodpornym. Dodaj cebulę, czosnek, przyprawy oraz oliwę z oliwek. Wszystko dokładnie wymieszaj i piecz przez 45 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza.
  2. W bochenku chleba stwórz kieszonkę i szachownicę (tak jak na zdjęciu poniżej).
    W bochenku chleba stwórz kieszonkę i szachownicę (tak jak na zdjęciu poniżej).
  3. W kieszonce i wyciętych otworach chleba umieść ser. Całe pieczywo pokryj masłem czosnkowym z pietruszką. Następnie włóż chleb do rozgrzanego do 190 stopni Celsjusza piekarnika i piecz przez 15 minut.
    W kieszonce i wyciętych otworach chleba umieść ser. Całe pieczywo pokryj masłem czosnkowym z pietruszką. Następnie włóż chleb do rozgrzanego do 190 stopni Celsjusza piekarnika i piecz przez 15 minut.
  4. Mieszankę z pomidorami umieść w blenderze. Dodaj bulion warzywny i wszystko razem zblenduj.
    Mieszankę z pomidorami umieść w blenderze. Dodaj bulion warzywny i wszystko razem zblenduj.
  5. Przelej zupę do wcześniej wyciętej kieszonki i ciesz się smakiem pysznego dania.
    Przelej zupę do wcześniej wyciętej kieszonki i ciesz się smakiem pysznego dania.

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×