Kategorie Dania

Zapiekany kalafior z mięsem

Pyszny i pożywny obiad, którego nie możesz przegapić. Tym razem z kalafiorem w roli głównej. Po prostu nie da się mu odmówić 👍

Zapiekany kalafior z mięsem4
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Zapiekany kalafior z mięsem
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje
Główne składniki
Sos

Sposób przygotowania:

  1. Gotuj kalafiora pod przykryciem przez 15 minut.
    Gotuj kalafiora pod przykryciem przez 15 minut.
  2. Następnie połącz ze sobą: wołowinę, marchewkę, natkę pietruszki, czosnek, sól, pieprz oraz śmietankę. Dokładnie wymieszaj i odstaw na bok.
    Następnie połącz ze sobą: wołowinę, marchewkę, natkę pietruszki, czosnek, sól, pieprz oraz śmietankę. Dokładnie wymieszaj i odstaw na bok.
  3. Czas teraz ponownie zająć się sosem beszamelowym. W tym celu połącz: masło, mąkę, mleko, sól, pieprz oraz gałkę muszkatołową.
    Czas teraz ponownie zająć się sosem beszamelowym. W tym celu połącz: masło, mąkę, mleko, sól, pieprz oraz gałkę muszkatołową.
  4. Usuń środek kalafiora i rozetnij go, aby zrobić miejsce na farsz.
    Usuń środek kalafiora i rozetnij go, aby zrobić miejsce na farsz.
  5. W centralnej części umieść przygotowaną wcześniej mieszankę.
    W centralnej części umieść przygotowaną wcześniej mieszankę.
  6. Odwróć kalafiora i umieść go w formie do pieczenia. Polej przygotowanym sosem i posyp żółtym serem. Wstaw do piekarnika na 30 minut (temp. 170 stopni Celsjusza).
    Odwróć kalafiora i umieść go w formie do pieczenia. Polej przygotowanym sosem i posyp żółtym serem. Wstaw do piekarnika na 30 minut (temp. 170 stopni Celsjusza).
  7. Smacznego!
    Smacznego!
Kalafior zapiekany z mięsem

Pod naszym kremowym kalafiorem znajdziesz pyszną mieszankę z wołowiną 😋 PRZEPIS ➡️ http://www.pysznosci.pl/243834

Publiée par Pyszności sur Jeudi 27 décembre 2018