Zapiekany kalafior

Jeśli jesteś ogromnym fanem warzyw, już za chwilę znajdziesz się w raju. Oto genialny przepis na szybki i smaczny obiad z kalafiorem w roli głównej. Tej zapiekance po prostu nie sposób odmówić!
Sposób przygotowania:
- Kalafior podziel na mniejsze części i gotuj go przez 10 minut.
- Ugotowany kalafior odcedź i osusz. Ułóż w naczyniu żaroodpornym.
- W rozgrzanym rondelku roztop masło. Następnie dodawaj stopniowo mąkę, mleko oraz sery. Dopraw do smaku.
- Przykryj kawałki kalafiora serową mieszanką.
- Pomiędzy kawałkami warzywa umieść różyczki, które stworzysz dzięki zrolowaniu szynki.
- Kalafior zapiekaj w rozgrzanym do 190 stopni Celsjusza piekarniku przez 12 minut.
- I to wszystko! Gotowe danie udekoruj przy pomocy pietruszki.
Komentarze