in ,

Zapiekany kurczak na ryżu

Smaczny i prosty obiad tylko u nas. I to wszystko w jednym naczyniu! Tego nie możecie przegapić 😉

Zapiekany kurczak na ryżu
Zapiekany kurczak na ryżu
4
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!

Składniki:

Porcje:
Wydruk przepisu

Sposób przygotowania:

  1. W misce połącz ze sobą podudzia z kurczaka, łyżeczkę soli i pieprzu, cebulę suszoną oraz słodką paprykę. Dokładnie wymieszaj.
    W misce połącz ze sobą podudzia z kurczaka, łyżeczkę soli i pieprzu, cebulę suszoną oraz słodką paprykę. Dokładnie wymieszaj.
  2. W formie do pieczenia umieść pieczarki, seler naciowy oraz brązowy ryż. Ponownie wymieszaj i dopraw do smaku solą i pieprzem.
    W formie do pieczenia umieść pieczarki, seler naciowy oraz brązowy ryż. Ponownie wymieszaj i dopraw do smaku solą i pieprzem.
  3. Na wierzchu ułóż podudzia z kurczaka.
    Na wierzchu ułóż podudzia z kurczaka.
  4. Dodaj bulion warzywny. I wstaw do piekarnika na godzinę, temp. 170 stopni Celsjusza (pod przykryciem). Następnie piecz jeszcze przez 15 minut bez przykrycia.
    Dodaj bulion warzywny. I wstaw do piekarnika na godzinę, temp. 170 stopni Celsjusza (pod przykryciem). Następnie piecz jeszcze przez 15 minut bez przykrycia.
  5. Smacznego!
    Smacznego!