Zapiekany kurczak na ryżu

Smaczny i prosty obiad tylko u nas. I to wszystko w jednym naczyniu! Tego nie możecie przegapić ?
Składniki:
Porcje- 4 szt podudzia z kurczaka
- 400 g ryż brązowy
- 200 g pieczarki
- 1 l bulion warzywny
- 1 szt seler naciowy
- 1 łyżeczka cebula suszona
- 1 łyżeczka słodka papryka
- 2 łyżeczki sól
- 2 łyżeczki pieprz
Sposób przygotowania:
- W misce połącz ze sobą podudzia z kurczaka, łyżeczkę soli i pieprzu, cebulę suszoną oraz słodką paprykę. Dokładnie wymieszaj.
- W formie do pieczenia umieść pieczarki, seler naciowy oraz brązowy ryż. Ponownie wymieszaj i dopraw do smaku solą i pieprzem.
- Na wierzchu ułóż podudzia z kurczaka.
- Dodaj bulion warzywny. I wstaw do piekarnika na godzinę, temp. 170 stopni Celsjusza (pod przykryciem). Następnie piecz jeszcze przez 15 minut bez przykrycia.
- Smacznego!
Komentarze