PrzepisDania główneUgotowany makaron ułożyła warstwami w naczyniu i zapiekła. Będziesz zdziwiony, jego wyglądem!

Ugotowany makaron ułożyła warstwami w naczyniu i zapiekła. Będziesz zdziwiony, jego wyglądem!

Ugotowany makaron ułożyła warstwami w naczyniu i zapiekła. Będziesz zdziwiony, jego wyglądem!
Frania
03.03.2017 10:24, aktualizacja: 10.06.2017 14:06

Pyszna i zdrowa przekąska, która także rewelacyjnie wygląda na talerzu. Czego chcieć więcej?

Składniki:

  1. 1 szt. bakłażan lub cukinia
  2. sól
  3. 300 g makaron ugotowany
  4. 12 plasterków szynka gotowana
  5. 6 szt. jajka
  6. 250 ml śmietana
  7. 20 g pietruszka posiekana
  8. 1 ząbek czosnek
  9. 150 g mozzarella
Sposób przygotowania:

1. Należy pokroić warzywo w długie i grubsze plastry i posolić.

Obraz

2. Do żaroodpornego naczynia włóż makaron, a na nim połóż bakłażana.

Obraz

3. Zwiń gotowaną szynkę i także włóż ją do naczynia. Następnie znów warstwę makaronu, bakłażana i szynki. Na koniec znów makaron.

Obraz

4. W osobnym naczyniu wymieszaj jajka, śmietanę, pietruszkę, czosnek, pieprz i sól. Gdy wymieszasz, wlej mieszankę do żaroodpornego naczynia, a na koniec posyp całość mozzarellą.

Obraz

5. Włóż do piekarnika na 60 minut i piecz w temperaturze 160 °C.

Obraz
6. Proste i naprawdę przepyszne danie. W sam raz, gdy wiesz, że masz mieć gości!
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także