Zawijaniec z kurczakiem i sosem enchilada

Porcje
15
Porcje
15
Składniki
Sposób przygotowania
  1. Na rozgrzaną patelnię wrzuć cebulę i czosnek. Po chwili dodaj upieczonego i poszarpanego kurczaka.
  2. Następnie dopraw do smaku, używając: paprykę w proszku, kmin, pieprz cayenne, oregano, pieprz i sól. Dodaj czarną fasolę.
  3. Po chwili dodaj również sos enchilada.
  4. W małej miseczce połącz ze sobą mąkę i wodę. Za pomocą powstałej mieszanki połącz ze sobą 5 tortill (tak jak na zdjęciu poniżej).
  5. Na tortillach umieść 3 warstwy: żółty ser, mieszankę z kurczakiem i ponownie żółty ser.
  6. Zwiń w rulon. Polej sosem enchilada i żółtym serem. Piecz przez 20 minut w rozgrzanym do 180°Celsjusza piekarniku.
  7. I to wszystko!