Składniki | Sposób przygotowania Odkrój górę sera camembert i odłóż na bok. Pozostałą większą część ułóż na środku okręgu z ciasta. Przykryj ciasto kawałkami papieru woskowanego tak, aby nie dotykały sera camembert. Następnie, na papierze ułóż drugi okręg z ciasta i dociśnij go tak, aby dotykał ser camembert. Na cieście poukładaj kawałki kiełbasek bankietowych, a następnie ponacinaj ciasto tak, jak na poniższym zdjęciu. Powstałe kawałki zawiń do środka tak, jak poniżej. Zdejmij papier woskowany, a następnie powtórz tę samą czynność, co wcześniej na pozostałym kawałku ciasta. Nasmaruj ciasto z wierzchu jajkiem i posyp je sezamem oraz makiem. Włóż do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni C i piecz przez 30 minut. Po 30 minutach wyjmij zawijańca z piekarnika i odkrój część ciasta, pod którą znajduje się ser camembert. Oderwij boczny kawałek i namocz w roztopionym serze.
|