Zawijasy z ciasta francuskiego z cynamonem

Porcje
10
Porcje
10
Składniki
Podstawowe składniki
Do rozsmarowania na wierzchu
Lukier
Sposób przygotowania
  1. W misce połącz ze sobą serek śmietankowy, cynamon, cukier oraz ekstrakt waniliowy.
  2. Następnie przełóż mieszankę do rękawa cukierniczego. I nanieś powstały krem na ciasto francuskie, tworząc poziomy pas. Odetnij ciasto nieco wyżej i zwiń w rulon. Powtórz czynność kilka razy.
  3. Z uzyskanych kawałków stwórz jednego, wielkiego ślimaka.
  4. Przełóż ciasto do formy do pieczenia. Następnie połącz ze sobą roztopione masło, cynamon i cukier. Rozprowadź na ślimaku.
  5. Wstaw do piekarnika na 20 minut (temp. 210 Celsjusza).
  6. W międzyczasie przygotuj lukier, łącząc ze sobą mleko i cukier puder.
  7. Gotowe ciasto polej lukrem. Możesz dodać również owoce. My postawiliśmy na truskawki 😉