Zdrowe babeczki z burakiem czerwonym

zdrowe babeczki z buraka czerwonego

Zdrowe babeczki dla malucha to dla nas bułka z masłem. Tym razem połączyliśmy je z burakiem czerwonym i lukrem z ricotty. To kolejny już przepis z cyklu #ukrytewarzywa.

Zobacz także: Proste i szybkie śniadaniowe tosty z piekarnika

Zdrowe babeczki z burakiem czerwonym 16
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Zdrowe babeczki z burakiem czerwonym
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje
Babeczki
Lukier

Sposób przygotowania:

  1. W dużej misce połącz produkty sypkie: mąkę owsianą, mąkę migdałową, kakao, sól, sodę oczyszczoną i proszek do pieczenia. Dokładnie wymieszaj.
    W dużej misce połącz produkty sypkie: mąkę owsianą, mąkę migdałową, kakao, sól, sodę oczyszczoną i proszek do pieczenia. Dokładnie wymieszaj.
  2. Natomiast w garnku na palniku zmiksuj: syrop klonowy, olej kokosowy i czerwone buraki (wcześniej zetrzyj je na tarce).
    Natomiast w garnku na palniku zmiksuj: syrop klonowy, olej kokosowy i czerwone buraki (wcześniej zetrzyj je na tarce).
  3. Połącz zawartość garnka z suchą mieszanką.
    Połącz zawartość garnka z suchą mieszanką.
  4. Nie zapomnij dodać również: octu jabłkowego, ekstraktu waniliowego i jajek.
    Nie zapomnij dodać również: octu jabłkowego, ekstraktu waniliowego i jajek.
  5. Powstałą mieszankę przełóż do papilotek na muffinki. Po czym wstaw do piekarnika na 25 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
    Powstałą mieszankę przełóż do papilotek na muffinki. Po czym wstaw do piekarnika na 25 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
  6. W międzyczasie przygotuj lukier z ricotty, syropu klonowego i cynamonu.
    W międzyczasie przygotuj lukier z ricotty, syropu klonowego i cynamonu.
  7. Udekoruj przestudzone babeczki i gotowe!
    Udekoruj przestudzone babeczki i gotowe!

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×