Kategorie FitSłodkości

Zdrowe ciasto kokosowe z polewą malinową

Poniżej zobaczysz przepis na przyrządzenie zdrowego ciasta kokosowego z polewą malinową. Nie trzeba go nawet piec!

1 PORCJA:

Kalorie: 426 kcal
Białka: 10 g
Węglowodany: 46 g
Tłuszcze: 24 g

Zdrowe ciasto kokosowe z polewą malinową6
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Zdrowe ciasto kokosowe z polewą malinową
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. Do blendera włóż składniki na spód i dobrze je zmiksuj.
    Do blendera włóż składniki na spód i dobrze je zmiksuj.
  2. Uzyskaną masę przełóż do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Wygładź wierzch i umieść blaszkę w zamrażarce.
    Uzyskaną masę przełóż do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Wygładź wierzch i umieść blaszkę w zamrażarce.
  3. Teraz zajmiemy się przygotowaniem kremu kokosowego. W tym celu zmiksuj wiórki kokosowe na gładką masę, a następnie dodaj ricottę i mleko w proszku. Całość dobrze zmiksuj. Następnie stopniowo dodawaj mleko, cały czas miksując. Umieść krem w lodówce na 2 godziny.
    Teraz zajmiemy się przygotowaniem kremu kokosowego. W tym celu zmiksuj wiórki kokosowe na gładką masę, a następnie dodaj ricottę i mleko w proszku. Całość dobrze zmiksuj. Następnie stopniowo dodawaj mleko, cały czas miksując. Umieść krem w lodówce na 2 godziny.
  4. Do kremu kokosowego dodaj skórkę z cytryny, 1/4 szklanki miodu, sok z cytryny, ekstrakt waniliowy. Dobrze wszystko zmiksuj, a następnie dodaj zmielone orzechy nerkowca i wymieszaj za pomocą łyżki.
    Do kremu kokosowego dodaj skórkę z cytryny, 1/4 szklanki miodu, sok z cytryny, ekstrakt waniliowy. Dobrze wszystko zmiksuj, a następnie dodaj zmielone orzechy nerkowca i wymieszaj za pomocą łyżki.
  5. Przełóż masę kokosową do blaszki i wygładź jej wierzch.
    Przełóż masę kokosową do blaszki i wygładź jej wierzch.
  6. Przełóż maliny i 1 łyżkę miodu do blendera. Zmiksuj na gładką masę. Przelej polewę do blaszki i wygładź jej wierzch. Umieść blaszkę w lodówce na 2-3 godziny.
    Przełóż maliny i 1 łyżkę miodu do blendera. Zmiksuj na gładką masę. Przelej polewę do blaszki i wygładź jej wierzch. Umieść blaszkę w lodówce na 2-3 godziny.
  7. Po 2-3 godzinach wyjmij blaszkę z lodówki i pokrój gotowe ciasto na kawałki. Smacznego!
    Po 2-3 godzinach wyjmij blaszkę z lodówki i pokrój gotowe ciasto na kawałki. Smacznego!
Zdrowe ciasto kokosowe z polewą malinową

Dziś przychodzimy do Was z pomysłem na pyszne i zdrowe ciasto kokosowe z polewą malinową 😍 Takim pysznościom nie sposób powiedzieć nie 😋1 PORCJA:Kalorie: 426 kcalBiałka: 10 gWęglowodany: 46 gTłuszcze: 24 g

Posted by Pyszności Fit on Tuesday, March 6, 2018
181072