Żeberka pod pomidorami

Żeberka pod pomidorami to sprawdzony, szybki i przede wszystkim smaczny przepis na prawdziwą ucztę dla podniebienia. Tego nie możesz przegapić!
Nasze żeberka upiekliśmy w Ovi Smart marki Philips.
Zobacz także: Mini bułeczki z camembertem
Składniki:
Porcje- 800 g żeberka wieprzowe
- 1/3 szkl. olej roślinny
- 2 łyżki słodka papryka
- 1 łyżka suszona bazylia
- 1 łyżeczka kmin rzymski
- 3 ząbki czosnek
- 1 łyżka sól
- 1/2 łyżeczki pieprz
- 4 szt. pomidory obrane
Sposób przygotowania:
- Ponacinaj żeberka, tak aby wzdłuż całego mięsa powstały kieszonki.
- Następnie polej mięso olejem i dopraw przy pomocy przypraw: słodkiej papryki, suszonej bazylii, kminu rzymskiego, soli i pieprzu.
- Doprawione mięso ułóż w formie do Ovi.
- W powstałych kieszonkach umieść ząbki czosnku. Na wierzchu ułóż plastry pomidora, przykryj folią aluminiową i wstaw do Ovi na 2 godziny (temp. 140 stopni Celsjusza).
- Smacznego!
Komentarze