PrzepisŻeberka pod pomidorami

Żeberka pod pomidorami

Żeberka pod pomidorami
Pyszności
16.07.2021 12:00, aktualizacja: 19.07.2021 15:04

Żeberka pod pomidorami to sprawdzony, szybki i przede wszystkim smaczny przepis na prawdziwą ucztę dla podniebienia. Tego nie możesz przegapić!

Nasze żeberka upiekliśmy w Ovi Smart marki Philips.

Składniki:

  1. 800 g żeberka wieprzowe
  2. 1/3 szkl. olej roślinny
  3. 2 łyżki słodka papryka
  4. 1 łyżka suszona bazylia
  5. 1 łyżeczka kmin rzymski
  6. 3 ząbki czosnek
  7. 1 łyżka sól
  8. 1/2 łyżeczki pieprz
  9. 4 szt. pomidory obrane

Sposób przygotowania:

1. Ponacinaj żeberka, tak aby wzdłuż całego mięsa powstały kieszonki.

Obraz

2. Następnie polej mięso olejem i dopraw przy pomocy przypraw: słodkiej papryki, suszonej bazylii, kminu rzymskiego, soli i pieprzu.

Obraz

3. Doprawione mięso ułóż w formie do Ovi.

Obraz

4. W powstałych kieszonkach umieść ząbki czosnku. Na wierzchu ułóż plastry pomidora, przykryj folią aluminiową i wstaw do Ovi na 2 godziny (temp. 140 stopni Celsjusza).

Obraz

5. Smacznego!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także