Żeberka pod pomidorami

żeberka pod pomidorami

Żeberka pod pomidorami to sprawdzony, szybki i przede wszystkim smaczny przepis na prawdziwą ucztę dla podniebienia. Tego nie możesz przegapić!

Nasze żeberka upiekliśmy w Ovi Smart marki Philips.

Zobacz także: Mini bułeczki z camembertem

Żeberka pod pomidorami2
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Żeberka pod pomidorami
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. Ponacinaj żeberka, tak aby wzdłuż całego mięsa powstały kieszonki.
    Ponacinaj żeberka, tak aby wzdłuż całego mięsa powstały kieszonki.
  2. Następnie polej mięso olejem i dopraw przy pomocy przypraw: słodkiej papryki, suszonej bazylii, kminu rzymskiego, soli i pieprzu.
    Następnie polej mięso olejem i dopraw przy pomocy przypraw: słodkiej papryki, suszonej bazylii, kminu rzymskiego, soli i pieprzu.
  3. Doprawione mięso ułóż w formie do Ovi.
    Doprawione mięso ułóż w formie do Ovi.
  4. W powstałych kieszonkach umieść ząbki czosnku. Na wierzchu ułóż plastry pomidora, przykryj folią aluminiową i wstaw do Ovi na 2 godziny (temp. 140 stopni Celsjusza).
    W powstałych kieszonkach umieść ząbki czosnku. Na wierzchu ułóż plastry pomidora, przykryj folią aluminiową i wstaw do Ovi na 2 godziny (temp. 140 stopni Celsjusza).
  5. Smacznego!
    Smacznego!

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×