Żeberka w sosie barbecue

Wraz z czwartkiem przychodzimy do Was z pomysłem na pyszne żeberka w sosie barbecue, które zapiekliśmy w piekarniku. Po prostu palce lizać 🙂

Żeberka w sosie barbecue4
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Żeberka w sosie barbecue
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. Podziel żeberka na mniejsze kawałki i ułóż je na folii aluminiowej.
    Podziel żeberka na mniejsze kawałki i ułóż je na folii aluminiowej.
  2. Następnie dopraw przy pomocy: kuminu, czosnku granulowanego, pieprzu, soli i słodkiej papryki.
    Następnie dopraw przy pomocy: kuminu, czosnku granulowanego, pieprzu, soli i słodkiej papryki.
  3. Zawiń mięso i wstaw je do rozgrzanego piekarnika (130 stopni Celsjusza) na 2 godziny.
    Zawiń mięso i wstaw je do rozgrzanego piekarnika (130 stopni Celsjusza) na 2 godziny.
  4. Podpieczone żeberka posmaruj sosem barbecue i ponownie zapiecz z kukurydzą (temp. 180 stopni Celsjusza, czas - 10 minut).
    Podpieczone żeberka posmaruj sosem barbecue i ponownie zapiecz z kukurydzą (temp. 180 stopni Celsjusza, czas - 10 minut).
  5. Gotowe 🙂
    Gotowe :)

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×