Żeberka z kukurydzy

Żeberka z kukurydzy z pysznym dipem to sprawdzony patent na wakacyjną ucztę dla całej rodziny. Ślinka cieknie od samego patrzenia! Zresztą za moment sama się przekonasz 🥰
Genialną przekąskę przygotowaliśmy w Ovi Smart marki Philips.
Zobacz także: Mini bułeczki z camembertem
Składniki:
Porcje szt.Podstawowe składniki
- 2 szt. kolby kukurydzy ugotowana
- 3 łyżki olej roślinny
- 1 łyżka słodka papryka
- 1 łyżeczka suszony czosnek
- 1 łyżeczka sól
- 1/2 łyżeczki pieprz
Dip
- 200 ml majonez
- 1 łyżka sos sriracha
- 1/2 szt. limonka sok
- 1/2 łyżeczki sól
Sposób przygotowania:
- Podziel kukurydzę na 4 części (w pionie).
- Następnie przygotuj marynatę. W tym celu połącz: olej, słodką paprykę, sól, pieprz oraz czosnek. Dokładnie wymieszaj.
- Rozprowadź marynatę na kukurydzach. Po czym piecz w Ovi przez 15 minut (temp. 160 stopni Celsjusza).
- W międzyczasie przygotuj dip. Wszystko co musisz zrobić w tym przypadku to połączyć: majonez, sos sriracha, sok z limonki oraz sól.
- I to wszystko!
Komentarze