Żeberka z kukurydzy

żeberka z kukurydzy

Żeberka z kukurydzy z pysznym dipem to sprawdzony patent na wakacyjną ucztę dla całej rodziny. Ślinka cieknie od samego patrzenia! Zresztą za moment sama się przekonasz 🥰

Genialną przekąskę przygotowaliśmy w Ovi Smart marki Philips.

Zobacz także: Mini bułeczki z camembertem

Żeberka z kukurydzy8
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Żeberka z kukurydzy
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje szt.
Podstawowe składniki
Dip

Sposób przygotowania:

  1. Podziel kukurydzę na 4 części (w pionie).
    Podziel kukurydzę na 4 części (w pionie).
  2. Następnie przygotuj marynatę. W tym celu połącz: olej, słodką paprykę, sól, pieprz oraz czosnek. Dokładnie wymieszaj.
    Następnie przygotuj marynatę. W tym celu połącz: olej, słodką paprykę, sól, pieprz oraz czosnek. Dokładnie wymieszaj.
  3. Rozprowadź marynatę na kukurydzach. Po czym piecz w Ovi przez 15 minut (temp. 160 stopni Celsjusza).
    Rozprowadź marynatę na kukurydzach. Po czym piecz w Ovi przez 15 minut (temp. 160 stopni Celsjusza).
  4. W międzyczasie przygotuj dip. Wszystko co musisz zrobić w tym przypadku to połączyć: majonez, sos sriracha, sok z limonki oraz sól.
    W międzyczasie przygotuj dip. Wszystko co musisz zrobić w tym przypadku to połączyć: majonez, sos sriracha, sok z limonki oraz sól.
  5. I to wszystko!
    I to wszystko!

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×