Żeberka z piekarnika

50-cm żeberka

Żeberka w pysznej marynacie z miodem w roli głównej to nasza najnowsza miłość. Ślinka cieknie od samego patrzenia, dlatego koniecznie musisz zapisać ten przepis.

Zobacz także: Panierowany filet z kurczaka z piekarnika

50 cm żeberek1
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
50 cm żeberek
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje
Marynata
Pozostałe składniki

Sposób przygotowania:

  1. Cały proces rozpocznij od przygotowania marynaty. W tym celu połącz: musztardę delikatesową, koncentrat pomidorowy, czosnek, miód oraz ocet jabłkowy.
    Cały proces rozpocznij od przygotowania marynaty. W tym celu połącz: musztardę delikatesową, koncentrat pomidorowy, czosnek, miód oraz ocet jabłkowy.
  2. Dopraw żeberka przy pomocy soli, pieprzu, słodkiej papryki, kminku mielonego oraz majeranku.
    Dopraw żeberka przy pomocy soli, pieprzu, słodkiej papryki, kminku mielonego oraz majeranku.
  3. Na żeberkach rozprowadź marynatę i umieść w garnku.
    Na żeberkach rozprowadź marynatę i umieść w garnku.
  4. Następnie dodaj: cebulę, ziele angielskie, liście laurowe oraz bulion drobiowy lub wołowy. Wstaw garnek z pokrywką do piekarnika na 3 godziny (temp. 150 stopni Celsjusza).
    Następnie dodaj: cebulę, ziele angielskie, liście laurowe oraz bulion drobiowy lub wołowy. Wstaw garnek z pokrywką do piekarnika na 3 godziny (temp. 150 stopni Celsjusza).
  5. Po wyjęciu żeberek z piekarnika, dodaj do garnka 100 ml wody i gotuj, aż powstały sos zgęstnieje. Smacznego!
    Po wyjęciu żeberek z piekarnika, dodaj do garnka 100 ml wody i gotuj, aż powstały sos zgęstnieje. Smacznego!

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×