PrzepisŻeberka z piekarnika

Żeberka z piekarnika

Żeberka z piekarnika
Pyszności
10.02.2020 17:00, aktualizacja: 14.02.2020 09:26

Żeberka w pysznej marynacie z miodem w roli głównej to nasza najnowsza miłość. Ślinka cieknie od samego patrzenia, dlatego koniecznie musisz zapisać ten przepis.

Składniki:

Pozostałe składniki

  1. 1 szt. cebula
  2. 250 ml bulion drobiowy/wołowy
  3. kilka szt. ziele angielskie;
  4. 2-3 szt. liście laurowe
  5. 100 ml woda
  6. 50 cm żeberka
  7. 1 łyżeczka sól
  8. 1/2 łyżczeczki pieprz
  9. 1 łyżka słodka papryka
  10. 1 łyżka kminek mielony
  11. 1 łyżka majeranek

Marynata

  1. 1/2 szkl. musztarda delikatesowa
  2. 1 łyżka koncentrat pomidorowy
  3. 1/4 szkl. miód
  4. 1/4 szkl. ocet jabłkowy

Sposób przygotowania:

1. Cały proces rozpocznij od przygotowania marynaty. W tym celu połącz: musztardę delikatesową, koncentrat pomidorowy, czosnek, miód oraz ocet jabłkowy.

Obraz

2. Dopraw żeberka przy pomocy soli, pieprzu, słodkiej papryki, kminku mielonego oraz majeranku.

Obraz

3. Na żeberkach rozprowadź marynatę i umieść w garnku.

Obraz

4. Następnie dodaj: cebulę, ziele angielskie, liście laurowe oraz bulion drobiowy lub wołowy. Wstaw garnek z pokrywką do piekarnika na 3 godziny (temp. 150 stopni Celsjusza).

Obraz

5. Po wyjęciu żeberek z piekarnika, dodaj do garnka 100 ml wody i gotuj, aż powstały sos zgęstnieje. Smacznego!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także