Zielone gofry ze szpinakiem

Zielone gofry ze szpinakiem staną się hitem tej wiosny! Nie tylko świetnie się prezentują, ale też genialnie smakują. Po prostu WOW!
W przygotowaniu ciasta na gofry pomógł nam blender kielichowy marki Philips.
Zobacz także: Zielone smoothie bowl
Składniki:
Porcje szt.- 400 g mąka pszenna
- 4 szt. jajka z podziałem na żółtka i białka
- 80 g cukier
- 150 ml olej roślinny
- 180 ml mleko
- 180 ml woda
- 150 g szpinak
- 1/2 łyżeczki sól
Dodatki
- 200 g gorzka czekolada
- 100 g orzechy włoskie
Sposób przygotowania:
- W blenderze zmiksuj świeży szpinak, wodę i mleko.
- W osobnej misce połącz żółtka z cukrem. Po chwili dodaj olej roślinny.
- Jako kolejne składniki dodaj mieszankę z blendera i mąkę.
- Jako ostatni element dodaj ubite białka. Dokładnie wymieszaj całość, po czym zacznij smażyć gofry.
- Gotowe gofry obtocz w roztopionej czekoladzie. Możesz dodać również posiekane orzechy.
- Smacznego!
Komentarze