Zielone jajo z awokado

Zielone jajo z awokado stanie się hitem tych wakacji. Nie dość, że fajnie się prezentuje, to jeszcze genialne smakuje. Po prostu palce lizać!



Mam jeszcze jedną dobrą wiadomość. Pyszną przekąskę przygotujesz w prosty i błyskawiczny sposób dzięki Ovi Smart marki Philips.
Zobacz także: Genialne kulki z guacamole
Składniki:
Porcje- 300 g mielona wołowina
- 1 łyżka słodka papryka
- 1/2 łyżeczki ostra papryka
- 1 łyżeczka suszony czosnek
- 1 łyżeczka kmin rzymski
- 1 łyżeczka sól
- 1/2 łyżeczki pieprz
- 2 szt. awokado
- 40 g ser cheddar
- 300 g boczek plastry
- 3-4 łyżki sos bbq
Sposób przygotowania:
- W misce połącz ze sobą: mieloną wołowinę, słodką paprykę, suszony czosnek, kmin rzymski, ostrą paprykę, sól i pieprz. Dokładnie wymieszaj.
- Podziel awokado na dwie części i pozbądź się pestki.
- W środku umieść kawałek cheddara. Dopraw solą i pieprzem.
- Owiń awokado mięsną mieszanką i owiń boczkiem.
- Umieść zielone jajka w Ovi i posmaruj sosem BBQ. Piecz przez 15 minut (temp. 160 stopni Celsjusza).
- Smacznego!
Komentarze