Zielone jajo z awokado

zielone jajo z awokado

Zielone jajo z awokado stanie się hitem tych wakacji. Nie dość, że fajnie się prezentuje, to jeszcze genialne smakuje. Po prostu palce lizać!

Mam jeszcze jedną dobrą wiadomość. Pyszną przekąskę przygotujesz w prosty i błyskawiczny sposób dzięki Ovi Smart marki Philips.

Zobacz także: Genialne kulki z guacamole

Zielone jajo z awokado2
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Zielone jajo z awokado
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. W misce połącz ze sobą: mieloną wołowinę, słodką paprykę, suszony czosnek, kmin rzymski, ostrą paprykę, sól i pieprz. Dokładnie wymieszaj.
    W misce połącz ze sobą: mieloną wołowinę, słodką paprykę, suszony czosnek, kmin rzymski, ostrą paprykę, sól i pieprz. Dokładnie wymieszaj.
  2. Podziel awokado na dwie części i pozbądź się pestki.
    Podziel awokado na dwie części i pozbądź się pestki.
  3. W środku umieść kawałek cheddara. Dopraw solą i pieprzem.
    W środku umieść kawałek cheddara. Dopraw solą i pieprzem.
  4. Owiń awokado mięsną mieszanką i owiń boczkiem.
    Owiń awokado mięsną mieszanką i owiń boczkiem.
  5. Umieść zielone jajka w Ovi i posmaruj sosem BBQ. Piecz przez 15 minut (temp. 160 stopni Celsjusza).
    Umieść zielone jajka w Ovi i posmaruj sosem BBQ. Piecz przez 15 minut (temp. 160 stopni Celsjusza).
  6. Smacznego!
    Smacznego!

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×