Zielone naleśniki ze szpinakiem

zielone naleśniki ze szpinakiem

Zielone naleśniki ze szpinakiem wypełniliśmy po brzegi genialnym farszem z kurczakiem w roli głównej. Tym samym uzyskaliśmy idealną kombinację smakową, której nie sposób odmówić 😍

Idealnie gładkie ciasto na naleśniki przygotowaliśmy w blenderze próżniowym marki Philips.

Zobacz także: Pełnoziarniste pancakes z mąki własnej roboty

Zielone naleśniki ze szpinakiem8
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Zielone naleśniki ze szpinakiem
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje
Naleśniki
Farsz
Reszta składników

Sposób przygotowania:

  1. Cały proces rozpocznij od przygotowania zielonych naleśników. Aby to zrobić, połącz w blenderze: mleko, jajka, szpinak, mąkę pszenną, olej roślinny i sól.
    Cały proces rozpocznij od przygotowania zielonych naleśników. Aby to zrobić, połącz w blenderze: mleko, jajka, szpinak, mąkę pszenną, olej roślinny i sól.
  2. Powstałą mieszankę rozlej partiami na rozgrzanej patelni i usmaż naleśniki.
    Powstałą mieszankę rozlej partiami na rozgrzanej patelni i usmaż naleśniki.
  3. Następnie podsmaż na patelni osobno kurczaka oraz cebulę z posiekaną drobno papryką.
    Następnie podsmaż na patelni osobno kurczaka oraz cebulę z posiekaną drobno papryką.
  4. Połącz składniki w misce razem z: kukurydzą, śmietaną i natką pietruszki. I farsz do naleśników jest już gotowy!
    Połącz składniki w misce razem z: kukurydzą, śmietaną i natką pietruszki. I farsz do naleśników jest już gotowy!
  5. Rozprowadź część farszu na środku naleśnika i zawiń wystające boki do środka.
    Rozprowadź część farszu na środku naleśnika i zawiń wystające boki do środka.
  6. Umieść naleśniki w formie do pieczenia. Na każdym elemencie ułóż plaster żółtego sera, po czym wstaw do piekarnika na 15 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
    Umieść naleśniki w formie do pieczenia. Na każdym elemencie ułóż plaster żółtego sera, po czym wstaw do piekarnika na 15 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
  7. Smacznego!
    Smacznego!

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×