Zielone naleśniki ze szpinakiem wypełniliśmy po brzegi genialnym farszem z kurczakiem w roli głównej. Tym samym uzyskaliśmy idealną kombinację smakową, której nie sposób odmówić 😍
Idealnie gładkie ciasto na naleśniki przygotowaliśmy w blenderze próżniowym marki Philips.
Zobacz także: Pełnoziarniste pancakes z mąki własnej roboty
Składniki:
PorcjeNaleśniki
- 400 ml mleko
- 3 szt. jajka
- 150 g szpinak
- 200 g mąka pszenna
- 1/3 szkl. olej roślinny
- 1/2 łyżeczki sól
Farsz
- 2 szt. filety z kurczaka
- 2 szt. papryka szpiczasta
- 1/2 szt. cebula
- 200 g kukurydza
- 1/2 szkl. natka pietruszki posiekana
- 200 g śmietana 18%
Reszta składników
- 8 plastrów żółty ser
Sposób przygotowania:
- Cały proces rozpocznij od przygotowania zielonych naleśników. Aby to zrobić, połącz w blenderze: mleko, jajka, szpinak, mąkę pszenną, olej roślinny i sól.
- Powstałą mieszankę rozlej partiami na rozgrzanej patelni i usmaż naleśniki.
- Następnie podsmaż na patelni osobno kurczaka oraz cebulę z posiekaną drobno papryką.
- Połącz składniki w misce razem z: kukurydzą, śmietaną i natką pietruszki. I farsz do naleśników jest już gotowy!
- Rozprowadź część farszu na środku naleśnika i zawiń wystające boki do środka.
- Umieść naleśniki w formie do pieczenia. Na każdym elemencie ułóż plaster żółtego sera, po czym wstaw do piekarnika na 15 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
- Smacznego!
Zielone naleśniki ze szpinakiem i kurczakiemPrzepyszne naleśniki nabrały kolorów dzięki szpinakowi 🥰 W środku dodatkowo ukryliśmy genialny farsz z kurczakiem w roli głównej 😉SPRZĘT ➡️ Blender próżniowy marki Philips ➡️ https://pysznosci.co/3ibdFBCPRZEPIS ➡️ http://www.pysznosci.pl/310482
Posted by Pyszności on Saturday, November 14, 2020