Kategorie PizzaPrzekąski

Zielone słońce z piekarnika

Jeśli kochacie słońce równie mocno jak my, ten przepis z pewnością Wam się spodoba. Tym bardziej, że ma w sobie same pyszności  ?

Zielone słońce z piekarnika7
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Zielone słońce z piekarnika
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. Na okrągłym spodzie do pizzy rozprowadź zielone pesto.
    Na okrągłym spodzie do pizzy rozprowadź zielone pesto.
  2. Następnie ułóż dookoła cukinię, pomidora, szynkę oraz oliwki.
    Następnie ułóż dookoła cukinię, pomidora, szynkę oraz oliwki.
  3. Dodaj fetę, a na środku ułóż trzy plastry mozzarelli. Dopraw do smaku przy pomocy soli, pieprzu oraz oregano.
    Dodaj fetę, a na środku ułóż trzy plastry mozzarelli. Dopraw do smaku przy pomocy soli, pieprzu oraz oregano.
  4. Na wierzchu ułóż drugi spód do pizzy. Połącz oba kawałki przy pomocy widelca. Natnij brzegi i obróć je.
    Na wierzchu ułóż drugi spód do pizzy. Połącz oba kawałki przy pomocy widelca. Natnij brzegi i obróć je.
  5. Piecz przez 15 minut w temperaturze 200 stopni Celsjusza.
    Piecz przez 15 minut w temperaturze 200 stopni Celsjusza.
  6. Smacznego!
    Smacznego!
Zielone słońce z piekarnika

Bo nam zawsze mało! ☀️☀️☀️ PRZEPIS ➡️ https://pysznosci.pl/225358

Posted by Pyszności on Monday, August 13, 2018
225358