Zielone słońce z piekarnika

Jeśli kochacie słońce równie mocno jak my, ten przepis z pewnością Wam się spodoba. Tym bardziej, że ma w sobie same pyszności ?
Składniki:
Porcje- 2 szt. spód na pizzę
- 4 łyżki zielone pesto
- 1 szt. cukinia posiekana w kostkę
- 1 szt. pomidor posiekane drobno
- 3 plastry szynka pokrojona drobno
- 1/4 szkl. oliwki pokrojone
- 1/4 opakowania feta
- 3 plastry mozzarella w zalewie
- 1 szczypta sól
- 1 szczypta pieprz
- 1 szczypta oregano
Sposób przygotowania:
- Na okrągłym spodzie do pizzy rozprowadź zielone pesto.
- Następnie ułóż dookoła cukinię, pomidora, szynkę oraz oliwki.
- Dodaj fetę, a na środku ułóż trzy plastry mozzarelli. Dopraw do smaku przy pomocy soli, pieprzu oraz oregano.
- Na wierzchu ułóż drugi spód do pizzy. Połącz oba kawałki przy pomocy widelca. Natnij brzegi i obróć je.
- Piecz przez 15 minut w temperaturze 200 stopni Celsjusza.
- Smacznego!
Komentarze