Zielone spaghetti z klopsikami

zielone spaghetti z klopsikami

Zielone spaghetti z klopsikami to nasz najnowszy hit. Kiedy je przygotowujemy, nasi bliscy zawsze proszą o dokładkę. Ślinka cieknie od samego patrzenia!

Makaron do naszego przepisu przygotowaliśmy w Zoodlerze marki Philips.

Zobacz także: Pieczone udka i makaron z batatów

Zielone spaghetti z klopsikami4
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Zielone spaghetti z klopsikami
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. Cały proces rozpocznij od przygotowania klopsików. W tym celu połącz: mięso mielone, jajko, płatki owsiane, słodką paprykę, cebulę granulowaną, suszony czosnek i sól. Dokładnie wymieszaj.
    Cały proces rozpocznij od przygotowania klopsików. W tym celu połącz: mięso mielone, jajko, płatki owsiane, słodką paprykę, cebulę granulowaną, suszony czosnek i sól. Dokładnie wymieszaj.
  2. Z powstałej mieszanki uformuj pulpety, po czym smaż na patelni przez kilka minut.
    Z powstałej mieszanki uformuj pulpety, po czym smaż na patelni przez kilka minut.
  3. Następnie dodaj na patelnię sos boloński i dokładnie wymieszaj. Przykryj pokrywką i duś całość przez 10-15 minut.
    Następnie dodaj na patelnię sos boloński i dokładnie wymieszaj. Przykryj pokrywką i duś całość przez 10-15 minut.
  4. W międzyczasie zzoodluj cukinie. Po czym przełóż ją na patelnię i połącz z czosnkiem, posiekaną bazylią, solą oraz pieprzem.
    W międzyczasie zzoodluj cukinie. Po czym przełóż ją na patelnię i połącz z czosnkiem, posiekaną bazylią, solą oraz pieprzem.
  5. Połącz zielony makaron z klopsikami w sosie bolońskim i to wszystko!
    Połącz zielony makaron z klopsikami w sosie bolońskim i to wszystko!

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×